Companii

Valentina Saygo, Ask for Accounting: Mi-e ruşine că voi citi sintagma ”taxa pe lăcomie” în Monitorul Oficial. Au dus codul fiscal în derizoriu, iar consecinţele vor fi devastatoare pentru întreaga populaţie

Valentina Saygo, Ask for Accounting: Mi-e ruşine că voi...

Autor: Adelina Mihai

19.12.2018, 19:40 1299

Măsurile anunţate de Guvern vor avea consecinţe grave pentru populaţie, iar consultanţii fiscali solicită Executivului să renunţe la acest proiect de ordonanţă.

”Îmi este ruşine, în calitate de expert contabil şi consultant fiscal, că voi fi nevoită să citesc în Monitorul Oficial sintagma <taxă pe lăcomie>. Iniţial am crezut că este o declaraţie de presă, o exprimare arogantă, dar când am văzut că este folosită de 12 ori în proiectul de OUG, mi s-a făcut jenă de jena Executivului. Este o batjocură la adresă profesioniştilor şi consultanţilor, au dus codul fiscal în derizoriu”, a spus Valentina Saygo, managing partner al firmei de consultanţă fiscală Ask for Accounting.

Ea a mai spus că, din păcate, cele 57 pagini de proiect de OUG ascund multe lucruri greu de digerat, însă poate să concluzioneze două lucruri: ”disperare şi populism”.

”Mai mult de atât, proiectul de OUG a fost promovat prin conferinţa de presă a ministrului finanţelor, fără o consultare cu partenerii de dialog social şi deja vedem primele efecte prin scăderea abruptă a bursei. Pot să înţeleg grija faţă de sectorul construcţiilor, pe motivul lipsei de personal, însă întregul mediu privat suferă de lipsă de forţă de muncă şi dacă ar fi fost o reală grijă pentru acest subiect, am fi văzut alte măsuri reale de sprijinire şi nu măsuri discriminatorii. Firmele mici sunt destul de puţin afectate de acest proiect de act normativ, însă consecinţele vor fi devastatoare pentru întreagă populaţie, pe termen mediu şi lung”, a mai spus Saygo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO