Companii

Valentin Negoiţă, preşedinte Ecotic: 2021 este primul an în care se vor aplica penalităţi dacă nu se colectează 65% din media cantităţilor de deşeuri electrice puse pe piaţă în ultimii 3 ani

Valentin Negoiţă, preşedinte al organizaţiei Ecotic: Piaţa deşeurilor de echipamente electrice şi electronice se va consolida în următorii cinci ani.

Valentin Negoiţă, preşedinte al organizaţiei Ecotic: Piaţa deşeurilor de echipamente electrice şi electronice se va consolida în următorii cinci ani.

Autor: Florentina Niţu

04.05.2021, 09:40 335

♦ Infrastructura de colectare de deşeuri electrice, becuri, neoane şi baterii din România este formată în prezent din peste 8.600 de puncte de colectare la nivel naţional.

Valentin Negoiţă, preşedinte al or­ga­ni­zaţiei Ecotic, ce se ocupă cu ma­nage­mentul integrat al deşeurilor electrice, elec­tro­nice şi electrocasnice (recuperare, reci­clare şi revalorificare), spune că anul 2021 va fi provocator pentru recicla­tori, de­oare­ce ţinta de colectare a pro­du­selor elec­trice puse pe piaţă în ulti­mii trei ani creşte de la 45% la 65%. Astfel, dacă obiectivul nu este atins, vor plăti penalităţi.

„Piaţa deşeurilor electrice trece printr-un moment dificil, 2021 fiind primul an în care se va aplica penalitatea de 4 lei/kg (dacă nu atinge obiectivul de colectare a 65% din me­dia cantităţilor de produse elec­trice puse pe piaţă în ultimii 3 – n.red.) în contextul în care ţinta de colectare creşte de la 45% la 65%, ţintă neatinsă anul trecut de nicio ţară mem­­bră a UE. Această creş­tere, dublată de apli­carea penalităţii, poate avea un impact ne­­gativ asupra sistemului de management al de­şeu­rilor electrice“, spu­ne Valentin Negoiţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO