Companii

Vâlcea, capitala retailului alimentar românesc: trei reţele au 150 de magazine în judeţ. Annabella, Euromarket şi Diana sunt trei dintre cei mai puternici retaileri independenţi după cifra de afaceri şi după numărul de magazine. Toţi trei au sediul şi cele mai multe magazine în Vâlcea

Vâlcea, capitala retailului alimentar românesc: trei...

Autor: Cristina Roşca

20.08.2020, 00:08 8699

Judeţul Vâlcea este acasă pentru trei dintre cei mai pu­ter­nici retaileri independenţi -Diana, Euromarket şi Annabella - care au aici circa 150 de magazine. Spre com­pa­raţie, în Bucureşti reţelele străine domină fără drept de apel. Retailerii străini - mai ales discounterii şi cei activi pe seg­mentul magazinelor mici de proximitate sau super­mar­keturi - merg uniform în toate judeţele ţării. Totuşi, se ob­servă diferenţe majore de la o zonă la alta. Astfel, cele mai să­race judeţe - Tulcea, Mehedinţi, Sălaj sau Harghita - au mai puţin de 40 de magazine internaţionale, pe când Con­stanţa, Braşov, Cluj sau Timiş au peste 150 sau chiar peste 200 de unităţi.

De regulă, numărul magazinelor depinde de mai mulţi factori, printre care şi dezvoltarea economică a zo­nei, rata şomajului şi salariul mediu. Totuşi, un factor im­portant în această expansiune este şi cât de puternici sunt retailerii independenţi, controlaţi de antreprenori locali.

„Noi avem circa 40 de magazine, concentrate în judeţul Vâlcea. La final de august deschidem o unitate în Moră­reşti, în judeţul Argeş„, confirmă şi Alina Bărbu­les­cu, economist în cadrul companiei Danemar Company care operează reţeaua Euromarket. La fel, şi Annabella şi Diana au acelaşi model, cu până la peste 80% din unităţi acasă, în judeţul-mamă.

Vâlcea se numără printre cele cinci judeţe din România cu cele mai puţine magazine sub sigla unui brand internaţional, mai exact există mai puţin de 40 de unităţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO