Companii

V-aţi plimbat pe culoarele mallurilor, dar ştiţi cum arată acestea “din satelit”? Galerie foto cu cele mai mari centre comerciale din ţară, văzute de sus

V-aţi plimbat pe culoarele mallurilor, dar ştiţi cum...

Autor: Cristi Moga

07.02.2013, 12:10 28433
Bucureştiul, dar şi o serie de mari oraşe din ţară, precum Timişoara, Iaşi, Cluj, Sibiu sau Constanţa, pot fi “vizitate” de câteva săptămâni prin aplicaţia Google Maps şi de la un unghi de 45 de grade.
 
Imaginile surprinse sunt destul de recente, din vara anului 2012, astfel că pot fi “admirate” de sus şi obiective precum stadionul Arena Naţională sau Pasajul Basarab, dar şi cele mai mari centre comerciale din ţară, pe culoarele cărora ajung în fiecare weekend aproximativ un milion de români, potrivit estimărilor ZF.
 
Cum arată de sus opt dintre cele mai mari centre comerciale din ţară?
 
 
 
1. Centrul comercial din cadrul complexului mixt Palas Iaşi (foto sus), dezvoltat de Iulian Dascălu, a fost finalizat în luna mai a anului trecut, pe un teren din spatele Palatului Culturii, în centrul oraşului.
 

 
2. Lângă proiectul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti (foto sus), deţinut de compania israeliană AFI Europe, poate fi observată şi prima clădire de birouri din complexul AFIBusiness Park.

3. Băneasa Shopping City (foto sus), proiectul din nordul Capitalei deţinut de Gabriel Popoviciu, are de aproape un an şi jumătate în zona din spate un cinematograf cu 13 săli care a costat 19 mil. euro.

4. Centrul comercial Sun Plaza (foto sus) a fost finalizat la Piaţa Sudului în urmă cu trei ani de către austriecii de la S Immo, în urma unei investiţii de 200 de milioane de euro.

 
 
5. Iulian Dascălu a deschis Iulius Mall Timişoara (foto sus) în 2005 şi l-a extins în 2009, proiect care a rămas singurul centru comercial de mari dimensiuni din oraş şi, totodată, mallul cu cele mai mari încasări din reţeaua Iulius Group.

 
 
6. Centrul comercial Polus Center Cluj (foto sus), finalizat în 2007, rămâne şi astăzi cel mai scump mall vândut în România, în condiţiile în care austriecii de la Immofinanz au plătit 210 mil. euro pe acest proiect companiei TriGranit din Ungaria.

 
 
7. Sibiu Shopping City (foto sus), proiectul britanicilor de la Argo Real Estate, este cel mai mare parc comercial din afara Capitalei şi singurul proiect de retail care găzduieşte două hipermarketuri sub acelaşi acoperiş – Real şi Carrefour.

 
 
8. Austriecii de la Immofinanz au finalizat în 2011 proiectul Maritimo Center (foto sus) din Constanţa, cel mai mare mall din oraş, care numără printre chiriaşi Auchan, Cinema City, Inditex sau Peek & Cloppenburg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO