Companii

Urmează ZF Power Summit, 17-18 februarie. De la boom la crash: care este viitorul energiei verzi în România?

Peste 200 de participanţi vin anual la dezbaterile ZF Power Summit. Galerie foto

Peste 200 de participanţi vin anual la dezbaterile ZF Power Summit. Galerie foto

Autor: Roxana Petrescu

07.02.2020, 09:30 204

În ultimii trei ani de zile nicio tur­bină eoliană nu a mai fost mon­tată în România, sectorul care a atras investiţii de miliarde de euro de la toţi greii din domeniu ajungând pe linie moartă.

Când la noi investiţiile bat pasul pe loc, ţări la rândul lor dependente de căr­buni fac paşi majori spre energia ver­de, exemplu fiind ultima licitaţie pen­tru construirea a 2.200 MW de eolie­ne offshore lansată cu succes de Polonia.

Mai mult, la nivel global toate gru­purile majore de utilităţi trec la re­confi­gurări de portofolii masive, energia verde fiind aproape fără excepţie prioritatea numărul unu.

În acest context, ce face România pentru a nu rata şi acest val de investiţii? Mai sunt necesare scheme de sprijin pen­tru a aduce din nou banii pe plan local? Cum se împacă trecerea la ener­gie regenerabilă cu nevoia de ali­men­tare continuă în absenţa stocării? Cum trebuie susţinută stocarea energiei?

Mihai Drăghici, senior manager, asistenţă în afaceri, EY România, Valeriu Binig, director reglementări şi antitrust, Enel România, Sebastian Enache, business development manager Monsoon Group sau Mihai Bălan, policy officer, Asociaţia Română pentru Energie Eoliană sunt câţiva dintre cei care şi-au confirmat prezenţa la cea de-a noua ediţie a ZF Power Summit şi care vor aborda tema momentului din energie.

Ziarul Financiar facilitează încă o dată dialogul constructiv între toţi stake­holderii din domeniu printr-o nouă edi­ţie a ZF Power Summit dedicată tran­ziţiei energetice şi mai ales măsurilor con­crete prin care acest lucru se poate realiza în România. De opt ediţii consecutive, ZF Power Summit şi-a consolidat rolul de scenă pentru cele mai fierbinţi dezbateri dedi­cate în exclusivitate sectorului ener­getic, reunind în jurul temelor propuse elita unui domeniu de peste 30 mld. euro. Cea de-a noua ediţie, care va avea loc pe 17-18 februarie Bucureşti, Hotel Radisson, Sala Atlas, nu va face excepţie.

ZF Power Summit. Două zile, totul despre energie.

roxana.petrescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO