Companii

Urmează videoconferinţa ZF Health&Pharma, miercuri-joi,16-17 septembrie. Lecţiile pandemiei de COVID-19 pentru sistemul românesc de sănătate. Videoconferinţa ZF Health & Pharma pune sub lupă problemele vechi şi noi ale sistemului medical

Urmează videoconferinţa ZF Health&Pharma,...

Autor: Georgiana Mihalache

14.09.2020, 00:07 138

Timp de două zile, miercuri şi joi, cei mai importanţi actori din domeniul medical, de la autorităţi la companii farma dezbat cele mai importante subiecte din sistemul medical. Criza de COVID-19 a pus sub presiune sistemele de sănătate din toată lumea. Ce am învăţat la şapte luni de la debutul pandemiei în România?

Problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate de stat din România, de la infecţii intraspitaliceşti, lipsa resursei umane, a materialelor sau a medicamentelor, s-au accentuat în pandemia de COVID-19, pornită în decembrie în China şi care a debutat două luni mai târziu, la 26 februarie, şi în România.

Şapte luni mai târziu, în septembrie 2020, după instituirea stării de urgenţă pentru două luni, stare de alertă ulterior, sistemul medical românesc încă resimte presiunea lipsei medicilor în secţiile de boli infecţioase, a lipsei aparaturii medicale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO