Companii

Urmează videoconferinţa ZF Health & Pharma, 16-17 septembrie 2020. Afacerile producătorilor locali de medicamente sunt de 4 mld. lei anual. Cum dezvoltăm producţia locală pentru a face faţă crizelor sanitare?

Urmează videoconferinţa ZF Health & Pharma, 16-17...

Autor: Georgiana Mihalache

13.09.2020, 10:55 137

♦ Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, Simona Cocoş, directorul general al Zentiva Bucureşti, şi Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi, vor participa la conferinţa ZF Health & Pharma, unde vor discuta despre rolul industriei farma în asigurarea sănătăţii populaţiei ♦ Vânzările de medicamente produse local ajung la 4 mld. lei anual ♦ Sunt 160 de companii înregistrate ca producători de medicamente.

Criza sanitară dată de răs­pân­direa COVID-19 a adus în prim-plan importanţa indus­triei locale de me­dica­mente care să sprijine lupta cu noua amenin­ţare sanitară. În România mai sunt 160 de firme cu domeniu de activitate în producţia de medicamente, care generează anual afaceri de 4 mld. lei, potrivit datelor ZF. Românii chel­tuiesc însă de patru ori mai mult pentru medicamente.

Cum putem creşte producţia locală şi atrage investiţii în fabrici, cele existente sau site-uri de producţie noi? Ce putem produce în România pentru a lupta cu noul virus? Cum s-a adaptat industria de medicamente noii realităţi din această perioadă? Acestea sunt câteva dintre temele de discuţie pe care le vom dezbate în cadrul videoconferinţei Health & Pharma Summit 2020, organizată de Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO