Companii

Urmează videoconferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România: Cum facem ca eticheta „fabricat în România” să îşi dubleze aria de acoperire?

Ziarul Financiar organizează joi, 25 iunie, videoconferinţa Cei mai mari jucători din economie

Anuarul de business al României – Cei mai mari jucători din economie va apărea pe piaţă luna aceasta

Anuarul de business al României – Cei mai mari jucători din economie va apărea pe piaţă luna aceasta

Autor: Dana Ciriperu

18.06.2020, 00:06 287

Zbuciumul economic şi criza generate de pandemia de COVID-19 readuc în prim-plan importanţa amprentei locale din economie, a producţiei locale, a investiţiilor în economia românească.

Pariul pe „fabricat in România” nu este unul nou, născut în aceste zile de criză, deşi este mai folosit acum decât înainte de pandemie, este un motto sub care multe companii locale îşi desfăşoară zi de zi activitatea. Care sunt atuurile de producţie ale României şi cum facem să le multiplicăm? Cum ajungem ca eticheta „fabricat în România” să îşi dubleze sau chiar tripleze aria de acoperire? Căutăm răspunsul la videoconferinţa Cei mai mari jucători din economie, un eveniment dedicat liderilor din economia românească, firmelor cu sute şi mii de angajaţi, cu capital străin sau românesc, antreprenorilor care susţin businessul indiferent de contextul economic global.

Rezultatele financiare ale companiilor in 2019 ne aduc în faţa unui nou an de creştere în jurul a 10% pentru mediul de business local (şi 2017 şi 2018 au fost ani „double digit” pentru economia locală, iar cifra de afaceri totală din economie s-a oprit în 2018 aproape de 1.600 mld. lei – 350 mld. euro). Dar 2020 va întrerupe cu siguranţă acest ciclu de creştere pentru multe dintre companiile locale.

Cum trecem criza? Ce învăţăm din ea? Ce putem folosi mai departe? Cum se schimbă viaţa, deciziile, munca în acest nou context? Care sunt primele estimări pentru 2020, un an de criză economică, de readaptare a mediului de business la un nou context economic generat de o criza medicală fără precedent?


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO