Companii

Urmează Gala ZF 2020, 19 noiembrie. Romanians going global – Cei mai valoroşi executivi români care lucrează în străinătate

Galerie foto

Galerie foto

10.11.2020, 00:05 166

► „Romanians going global – Cei mai valoroşi executivi români care lucrează în străinătate” este ideea centrală a Galei ZF din 2020, care marchează 22 de ani de la înfiinţarea Ziarului Financiar

► Cum arăta peisajul de business la Gala ZF din 2018?

Adrian Wooldridge, editorialist de top la prestigioasa revistă The Economist, a fost capul de afiş al Galei ZF din 2018, unde a vorbit în faţa a peste 800 de oameni din mediul de busi­ness. Gala din 2018 a marcat două de­cenii de existenţă a Ziarului Financiar.

„Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o este că nu există nicio siguranţă pentru viitor. Nimeni nu credea că pot veni oameni de nicăieri, care să ajungă giganţii globali de mâine. Lumea oferă oportunităţi imense pentru pieţele emergente, inclusiv în Europa de Est”, spunea în urmă cu doi ani Adrian Wooldridge.

El s-a alăturat astfel altor perso­na­lităţi ale lumii economice care, de-a lun­gul anilor, au adus valoare adăugată galelor ZF. Printre invitaţii speciali ai galelor ZF – cu funcţiile de la momentul respectiv – s-au regăsit Wolfgang Munchau – analist Financial Times (2011), Michel Camdessus – director general şi preşedinte al Consiliului Executiv al Fondului Monetar Internaţional (2013), Jan Rostowski – fostul ministru de finanţe al Poloniei (2014), Andreas Treichl – CEO-ul grupului bancar austriac Erste şi Mark Andersen – strategul băncii elveţiene UBS (2017) şi alţii.

În cadrul galei din 2018, a fost lansată şi ediţia cu numărul 13 a catalogului „Cele mai valoroase companii din România”, cel mai longeviv produs editorial marca ZF, realizat în fiecare an în colaborare cu casa de investiţii Capital Partners.

În 2018, valoarea primelor 100 ce­le mai valoroase companii crescuse cu aproximativ 10% faţă de cea din anul anterior, la fel ca indicele BET. A fost primul an în care o companie care, în urmă cu un an, nu prindea top 100, a ajuns în top zece, şi anume UiPath.

Anul acesta, deşi pandemia de COVID-19 a schimbat puţin formatul, tradiţia de a aborda, în cadrul Galei ZF, subiectele care marchează toată lumea rămâne în picioare. Evenimentul din acest an, care aniversează 22 de ani de la înfiinţarea ZF, are ca temă centrală românii care au reuşit să acceadă în poziţii executive de top în afară - Romanians going global. Cu ajutorul lor vrem să vedem cum arată lumea businessului din afară, cu ce este diferită faţă de România, ce putem învăţa astfel încât să ardem etapele.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO