Companii

Urmează conferinţa ZF Liderii economiei locale. Top 1.000 cele mai mari companii din România. Antreprenori din construcţii, industriile alimentară, cosmetice, transporturi şi pariuri „vând“ secretul businessurilor de peste 100 milioane de lei

Urmează conferinţa ZF Liderii economiei locale. Top...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.04.2019, 00:06 388

Oficialii mai multor companii antre­pre­noriale locale ale căror businessuri au sărit de 100 de milioane de lei în 2017 vin la conferinţa ZF Top 1.000 cele mai mari companii din România pentru a vorbi despre provocările cărora trebuie să le facă faţă antreprenorii.

Farmec Cluj-Napoca, cel mai mare producător de cos­me­tice, Teraplast, unul din­tre principalii produ­că­tori de materiale de con­strucţii, Temad, produ­că­tor şi distribuitor tot în do­me­niul construc­ţiilor, Cris-Tim, liderul pieţei locale de mezeluri, Super­bet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc, vor fi repre­zentaţi de oficialii lor, care vor dezbate condiţiile în care se găseşte mediul antreprenorial din România. Acestora li se adaugă Dumagas, unul dintre cei mai mari transportatori de marfă din România, care, deşi în prezent este deţinut de fondul britanic de investiţii Bancroft, la bază a fost tot un business antreprenorial, fondat de familia Dugăeşescu din Craiova.

Pragul de intrare în Top 1.000 companii după cifra de afaceri din 2017 a fost de 149 de milioane de lei, faţă de 135 de milioane de lei în anul anterior, potrivit datelor centralizate în catalogul ZF.

Cel mai dinamic segment din businessul românesc este cel al companiilor cu afaceri cuprinse între 100 şi 250 de milioane de lei, segment în care se înscriu şi unele dintre companiile ai căror oficiali vor veni la evenimentul ZF.

Printre temele abor­date se vor regăsi moda­lităţile de finanţare la care pot apela companiile antreprenoriale, avan­tajele şi dezavantajele investiţiilor în producţie pe piaţa locală şi „ingredien­tele“ care pot creşte un busi­ness antreprenorial de la 10 mi­lioane de lei la peste 100 de mi­lioane de lei. În plus, speakerii vor vorbi despre extinderea peste hotare a brandurilor româneşti şi riscurile pe care le presupune o astfel de mutare, atunci când fondatorii se hotărăsc să iasă cu afacerile lor pe pieţele externe.

În total, primele 1.000 de companii din România au înregistrat venituri de 670 de miliarde de lei în 2017, în creştere cu 13% faţă de anul anterior, în condiţiile în care cifra de afaceri pe totalul economiei, de circa 1.400 miliarde de lei, a crescut cu 10%. Primele 1.000 de companii din România au avut o pondere de 47% în totalul cifrei de afaceri din economie, într-o uşoară creştere faţă de anul anterior.

Cele 1.000 de companii au aproape 1 milion de angajaţi, adică aproape un sfert din toţi angajaţii din economia românească.

Conferinţa Liderii economiei locale. Top 1.000 cele mai mari companii din România. Puterea exemplului va avea loc joi 11 aprilie 2019 la hotelul Sheraton din Bucureşti începând cu ora 09:00. Evenimentul este organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu Banca Transilvania. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO