LIVE: ZFLive: Cum schimbă noua realitate din piaţa energiei modul în care se construiesc clădirile şi ce impact se vede în piaţa materialelor de construcţii?
Companii

Urmează Conferinţa ZF IMM 2019. Start-up într-un nou secol de business. Cum poate creşte durata de viaţă a companiilor? Aproape 60% dintre SRL-urile înfiinţate în ultimul deceniu nu mai sunt în funcţiune astăzi

Peste 800.000 de companii de tip SRL au fost înmatriculate în România în ultimul deceniu, dar aproape 60% din acestea nu mai sunt în funcţiune astăzi, arată un grafic prezentat pe blogul personal de Iancu Guda, head of services în cadrul companiei Coface.

„Rata de supravieţuire a firmelor în România este cea mai scăzută din Europa. Principalii factori care au descurajat antreprenoriatul românesc sunt: politica fiscală prociclică şi impredictibilă, tensionarea forţei de muncă (oamenii se găsesc mai greu şi sunt mai scumpi), corupţia şi evaziunea fiscală ridicată (care alimentează concurenţa neloială) şi educaţia financiară scăzută”, notează Guda.

Singurul an în care numărul de noi SRL-uri intrate în economie a trecut de pragul de 100.000 a fost 2008, au urmat ani cu o prăbuşire la jumătate, iar din 2014 tendinţa a fost de creştere.

În 2017, ultimul an pentru care există date consolidate la nivel de cifră de afaceri, peste 700.000 de companii au depus bilanţurile financiare, iar cifra de afaceri s-a majorat cu 10%, la 1.401 mld. lei.

Ziarul Financiar vă invită la cel mai relevant eveniment dedicat IMM-urilor, conferinţa ZF IMM’19, pentru a dezbate teme precum analiza stadiului IMM-urilor în România la 100 de ani de la Marea Unire, cum începe mediul antreprenorial următorul capitol de 100 de ani de business în România, ce lecţii au învăţat antreprenorii în ultimele trei decenii. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.