Companii

Urmează conferinţa ZF/BT Hello, Timişoara. Contra curentului: Timiş şi Ilfov sunt singurele judeţe cu o rată a şomajului sub 1%

Joi, 5 martie 2019, Ziarul Financiar şi Banca Transilvania merg la Timişoara pentru a discuta cu antreprenorii despre cum arată mediul de business local.

Una dintre cele mai mari provocări ale angajatorilor este găsirea forţei de muncă, în condiţiile în care se confruntă cu cea mai acută criză de personal din ultimele două decenii. În ­judeţele Timiş şi Ilfov, în luna de-ce­mbrie a anului 2019 a fost înre­gis­trată o rată a şomajului de 0,8%, res­pectiv 0,4%, potrivit da­telor statistice.

La polul opus se află judeţele Vaslui şi Bu-zău, cu o rată a şomajului de 7,4%, respectiv 6,6%, în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În judeţul Timiş sunt 200.000 de angajaţi în companii. În luna decembrie 2019, numărul de şomeri înregistraţi în acest judeţ a fost de 25.786, iar rata şomajului pe sexe este de 0,6% în rândul bărbaţilor şi de 1% în rândul femeilor.

Timişul este şi unul dintre cele mai bogate ju­deţe din ţară, după Bucu­reşti şi Ilfov, iar pozi­ţionarea geografică, în ves­tul ţării, îl face să fie atractiv pentru oa­menii de afaceri, care sunt dispuşi să ofere salarii mai mari pentru a-şi stimula anga­jaţii să rămână sau pentru a atrage noi angajaţi. Astfel, rata şomajului s-a menţinut la nivelul din decembrie 2018, sub 1%.

La nivel naţional, rata şomajului a fost de 3,9% în luna decembrie a anului trecut, iar numărul şomerilor a fost de 354.000 persoane, arată datele de la Institutului Naţional de Statistică.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.