Companii

Urgent Curier şi Cargus suflă în ceafa liderului FAN Courier

Urgent Curier şi Cargus suflă în ceafa liderului FAN...

Autor: Mirabela Tiron

11.06.2014, 00:04 1287
Cezar Scarlat, şeful biroului din România al fondului de investiţii Abris Capital Partners, care a cumpărat compania de curierat Urgent Curier, cu afaceri de 26 mil. euro, spune că primul pas în încheierea acestei tranzacţii a fost făcut de fond, iar negocierile au durat zece luni.
 
Urgent Curier va fuziona cu firma Cargus, deţinută tot de Abris Capital Partners, iar împreună vor avea afaceri de peste 50 mil. euro, rezultat cu care se apropie de FAN Courier, actualul lider al pieţei.
 
„Curieratul intern este zona în care vedem creştere. Presiunea pre­ţu­rilor este mare şi trebuie să faci faţă. Între cele două companii (Ur­gent Curier şi Car­gus - n.red.) existau multe sinergii: Urgent Cu­rier are o arie de acoperire largă, un sistem bun de sortare, aplicaţii deş­tepte business to consumer, noi avem un call-center bun, procese şi sisteme avansate. Vrem să dezvoltăm cel mai bun jucător din curieratul intern“, a declarat pentru ZF Cezar Scarlat.
 
Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, însă şeful fondului a precizat că „este cea mai mare tranzacţie de pe piaţa de private equity din România din acest an“.
 
Fondul Abris are 450 de milioane de euro pentru investiţii în Polonia, România şi Ucraina. Fondul investeşte între 20 şi 150 de milioane de euro într-o companie, potrivit ultimelor date disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO