Companii

Unul dintre fondatorii importatorului de piese auto Autonet a pariat pe un business în producţia de vin

Unul dintre fondatorii importatorului de piese auto...

Autor: Cristina Roşca, Sorin Pâslaru

14.11.2017, 00:07 2038

Antreprenorii Johann Brutler şi Mihaly Lieb au pus în 1999 bazele Cramei Nachbil din Satu Mare, care produce anual 60.000 - 70.000 de litri de vin, având un total de 23 de hectare cultivate cu viţă de vie. Astăzi businessul este contro­lat de copiii fondatorilor, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Crama Nachbil are 23 de hectare de viţă de vie cultivate în proporţie de 60% cu soiuri roşii, iar restul cu albe. Există un mix de soiuri româneşti şi internaţionale. Zona este cu­nos­cută pentru producţia de vin, având o istorie de peste un mi­leniu. În trecut însă se mergea preponderent pe vinuri albe.

Primele hectare au fost cultivate cu vie nouă (în total 11 hectare) în 2006, prin fonduri SAPARD. În 2011, alte 9 hectare au beneficiat de programul de reconversie. Restul sunt cultivate cu vie veche.

Mihaly Lieb este cunoscut în piaţă ca unul dintre fondatorii grupului Autonet, cel mai mare importator de piese auto din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO