Companii

Unul dintre constructorii noii piste a aeroportului din Cluj vede afaceri în stagnare

Unul dintre constructorii noii piste a aeroportului din Cluj vede afaceri în stagnare

Autor: Laurentiu Cotu

05.07.2011, 00:04 699

Construcţii Napoca, care a câştigat împreună cu alte două firme(Icco-Systems şi Geo Arc) un contract de circa 33 mil. euro pentruconstrucţia noii piste a aeroportului din Cluj-Napoca, estimeazăpentru acest an menţinerea afacerilor la un nivel apropiat de celînregistrat în 2010.

Compania clujeană a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de22,3 mil. lei (5,3 mil. euro), realizată în proporţie de 87% dinlucrări de construcţii-montaj, iar 13% din vânzări de betoane şidiverse servicii.

"Estimările din acest an depind de evoluţia preţurilor pe piaţaconstrucţiilor, respectiv de creşterea cererii pentru materiale.Pentru acest an ne-am propus lucrări de construcţii civile,reparaţii piste, staţii de epurare, alimentări cu apă, drumuri şipoduri", au spus reprezentanţii companiei. Principalele proiecteaflate în derulare la finele anului 2010 prevedeau construirea a 5blocuri de locuinţe ANL în Huedin, un bloc de locuinţe în Orăştie,plus alte 3 blocuri în Luduş, spaţii noi de învăţământ pentruUniversitatea de Medicină şi Farmacie Cluj şi reparaţii pentrupista de decolare-aterizare a aeroportului din Cluj-Napoca.

Din portofoliul de clienţi ai Construcţii Napoca fac partecompaniile Mol România, lanţul de magazine Profi, complexul IuliusMall. Concurenţii companiei sunt ACI Cluj, Transilvania Construcţiisau Grup 4 Instalaţii.

Societatea Comercială de Construcţii Napoca avea la finalulanului trecut 271 de angajaţi, mai puţin cu 42 de oameni faţă de2009. Compania a fost înfiinţată în anul 1992, în urma divizăriiTrustului de Construcţii-Montaj Cluj, cu obiect principal deactivitate construcţii de clădiri şi lucrări de geniu. Companiaeste listată la bursă, acţionarii fiind IT Transilvania Invest cu53,82% din acţiuni, Dumitru Ştefan Florea cu o participaţie de6,21%, restul din titluri fiind deţinute de alţi acţionari.

Licitaţie contestată

Consiliul Judeţean Cluj a atribuit luna trecută consorţiuluiformat din companiile Icco-Systems, controlată de omul de afaceriCostan Călin Filimon, SC Construcţii Napoca şi Geo Arc un contractîn valoare de 137,8 mil. lei (circa 33 mil. euro), în vedereaexecuţiei lucrărilor de construcţie pentru primii 2.100 de metri aipistei aeroportului din Cluj-Napoca. Recent, rezultatele licitaţieiau fost contestate de o parte din companiile participante, printrecare şi Romstrade, controlată de Nelu Iordache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO