Companii

Unu din patru locuri de cazare din România se află în judeţul Constanţa. La mare distanţă vin Braşovul şi apoi Capitala. În 2020, Constanţa a fost cea mai vizitată destinaţie de către turişti din România, înregistrând peste un milion de sosiri ale turiştilor în unităţile de cazare

Unu din patru locuri de cazare din România se află în...

Autor: Miruna Diaconu

10.05.2021, 17:00 162

Constanţa a numărat anul trecut mai puţine locuri de cazare, chiar dacă a fost cea mai vizitată destinaţie din România. Judeţul de la malul mării a avut cu aproape 600 de locuri de cazare mai puţine, înregistrând un total de 89.903 locuri de cazare, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. Cu toate acestea, Constanţa rămâne judeţul cu cele mai multe locuri de cazare din ţară,  urmând Braşovul, cu 28.700, şi Bucureşti, cu puţin peste 21.800 locuri de cazare.

Capacitatea declarată de cazare din judeţul Constanţa reprezintă 25% din capacitatea înregistrată în România, de aproape 360.000 de locuri de cazare în 2020.

Cel mai vizitat judeţ din România în 2020 a fost Constanţa, care a primit peste 1 milion de turişti anul trecut, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. Este primul an în care Constanţa reuşeşte să atragă cei mai mulţi turişti, concurând cu Braşovul şi Bucureştiul în ultimii ani. Capitala a fost cea mai vizitată de către turişti în ultimii ani cu excepţia lui 2020, dar pandemia a schimbat acest lucru, astfel că în 2020 au reuşit să ajungă doar 560.000 de turişti în Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO