Companii

Universitatea de Medicină din Cluj, Camera de Comert Bistrita Năsăud şi Asociatia Inceptus încep un proiect de aproape 10 mil. lei pentru a forma viitori antreprenori. 19 planuri de afaceri vor primi o finanţare între 40.000 euro şi 100.000 euro

În piaţa privată de sănătate există mulţi antreprenori care sunt de profesie medici şi fie au pornit încă de pe băncile facultăţii în mediul privat, fie au lăsat sistemul de stat pentru a deschide propriul business.

În piaţa privată de sănătate există mulţi antreprenori care sunt de profesie medici şi fie au pornit încă de pe băncile facultăţii în mediul privat, fie au lăsat sistemul de stat pentru a deschide propriul business.

Autor: Georgiana Mihalache

13.01.2022, 18:00 179

♦ Un total de 350 de studenţi de la UMF Cluj şi din alte universităţi se pot înscrie pentru cursuri de antreprenoriat.

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj (UMF) a câştigat un proiect de finanţare europeană de 9,6 milioane de lei pentru a pregăti 350 de studenţi să devină antre­pre­nori până la jumătatea anului 2022.

Proiectul se va implementa în parteneriat cu Asociatia Inceptus Romania şi Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud şi va include studenţi aflaţi cel puţin în anul doi de studiu din mai multe universităţi din ţară. Totuşi, fiind vorba de o universitate de medicină, cei mai mulţi tineri interesaţi provind din cadrul UMF Cluj.

În piaţa privată de sănătate există mulţi antreprenori care sunt de profesie medici şi fie au pornit încă de pe băncile facultăţii în mediul privat, fie au lăsat sistemul de stat pentru propriul business. Aceştia au creat afaceri în domeniul în care s-au pregătit pe care le-au dezvoltat ulterior şi care acum sunt curtate de marile reţele private pentru achiziţie. Un exemplu este medicul Carmen Mureşan, fondatoarea clinicii Cardiomed din Cluj, un business de 15 mil. lei, preluat chiar la finalul lui 2021 de către fondul de investiţii Highlander Partners, care deţine centrele Ares.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO