Companii

Uniprest Instal, o companie din Mureş care distribuie instalaţii de încălzire, estimează afaceri de 33 mil. euro la finalul anului, plus 10%

Uniprest Instal, o companie din Mureş care distribuie...

Autor: Cristina Bellu

16.12.2020, 12:42 438

Uniprest Instal, o companie din Târgu-Mureş care distribuie instalaţii de încălzire, controlată de grupul olandez Rensa, estimează venituri 33 mil. euro la finalul anului, în creştere cu 10% faţă de 2019, în contextul în care investiţiile în extiderea reţelei de distribuţie şi în echipamente au depăşit 650.000 de euro anul acesta, potrivit datelor furnizate de oficialii companiei.

Astfel, Uniprest Indstal a investit 45.000 de euro într-un depozit de 760 metri pătraţi din Deva, care deserveşte judeţele Hunedoara şi Gorj şi 350.000 de euro într-un depozit de 920 metri pătraţi în Iaşi, care deserveşte oraşele Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău, Vaslui şi, implicit, Iaşi.

Pe lângă acestea, compania a investit peste 230.000 de euro în parcul auto şi în alte echipamente.  

”Chiar dacă anul acesta a fost unul dificil, regiunea Moldovei a fost în creştere şi nu am dorit să ne amânăm planurile de dezvoltare. Până la deschiderea depozitului din Iaşi, zona a fost deservită de depozitul central din Târgu Mureş”, spune Attila Fazakas, Managing Director, Uniprest Instal. 

El estimează că în 2021 piaţa instalaţiilor de încălzire va înregistra o scădere pe fondul accentuării sentimentului de nesiguranţă şi a lipsei de predictibilitate, în contextul crizei sanitare.

”Sentimentul de nesiguranţă şi lipsa de predictibilitate se vor prelungi şi în 2021, când vom avea o piaţă a instalaţiilor în scădere, cauzele principale fiind amânarea proiectelor de construcţii rezidenţiale, dar şi industriale, şi scăderea numărului de tranzacţii imobiliare”, adaugă Attila Fazakas.

Povestea companiei a început în 2009, în perioada de imediat după criza declanşată în 2008. Iniţial, a fost o firmă antre­prenorială din Târgu-Mureş, născută dintr-o oportunitate locală, care, ulterior, a fost preluată de grupul olandez Rensa, fondat în 1953, şi în continuare o afacere de familie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO