Companii

Unilact Transilvania, producătorul brânzeturilor De la Ferma a renunţat la mărcile private

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.02.2017, 00:07 1358

Unilact Transilvania, producătorul brânzeturilor De la Ferma şi Pachet de Acasă, a renunţat la producţia de mărci pri­­va­te pentru reţele de magazine şi se concentrează pe brandurile proprii.

„Producţia de mărci private m-a ajutat să negociez în anu­­mite cazuri contracte per ansamblu cu key accounts (re­ţe­le internaţionale de magazine - n.red.). De obicei îţi comple­tezi ca­pacităţile libere cu marcă proprie. Noi am lucrat aproape la ca­pacitate maximă. Dar nu am făcut mai mult de 5% din pro­ducţie mărci private“, spune Marius Bîcu, managing partner al Unilact Transilvania, companie cu afaceri de peste 16 mil. lei prezentă şi la export în ţări precum Italia, Franţa sau Germania.

Majoritatea producătorilor din industria alimentară lo­cală, chiar şi multinaţionalele,  produc mărci private, segment care a ajuns la circa 15% din consum. Sunt însă retaileri care negociază „la sânge“ şi cer producătorilor să realizeze şi private label pentru a lista în magazine brandurile proprii.

Adrian Broanar, acţionar al producătorului de lactate Milkcom, spunea recent că doi dintre retailerii cu care lu­crează i-au exclus produsele sub brandul său de la raft, ce­rân­du-i orientarea către producerea de marcă proprie pentru magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO