Companii

Unicarm: Ne-am menţinut veniturile datorită reducerii TVA

Vasile Lucuţ

Vasile Lucuţ

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.02.2016, 00:07 961

Vasile Lucuţ, antrepre­no­rul român care a pus bazele produ­cătorului de carne şi lactate Unicarm în urmă cu mai bine de 20 de ani, spune că observă încă un apetit scăzut al ro­mânilor pentru cum­pă­rături, astfel că redu­cerea TVA la alimente de la 24% la 9% a fost măsura ca­re a ajutat busines­sul pe care îl conduce să se men­ţină constant.

„Anul trecut nu a fost nici bun, nici rău. Reducerea TVA ne-a ajutat să ne men­ţinem la acelaşi nivel cu anul anterior. Anul acesta cred că o să fie mai slab decât 2015. Eu nu văd o relansare a consumului, cred că oamenii nu au aşa mulţi bani pentru a cumpăra“, a spus an­treprenorul.

Astfel, businessul Unicarm se conso­lidează la circa 660 mil. lei după o scădere de aproape 10% în 2014 comparativ cu anul an­terior, conform cal­cu­lelor ZF pe baza da­telor de pe mfinante.ro.

Vârful vân­zărilor companiei a fost anul 2013, atunci când a ra­portat un rulaj de 734 mil. lei.

Cea mai mare pon­dere, de 60%, în busi­nessul companiei din Satu-Mare o are carnea, restul busines­sului fiind format din pâine, lactate şi îngheţată. De ase­menea, Unicarm deţine şi o reţea de circa 100 de magazine amplasate în special în nordul ţării.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO