Companii

Ungaria a primit cu 70% mai puţini turişti români în primele trei luni ale acestui an. Românii sunt însă pe primul loc la numărul de intrări în Ungaria, cu 7,6 milioane, ţinând cont că mulţi lucrează în străinătate şi trec prin Ungaria pentru a ajunge în Germania, Franţa sau chiar Austria

Ungaria a primit cu 70% mai puţini turişti români în...

Autor: Miruna Diaconu , Dan Duca

20.07.2021, 16:30 109

Numărul turiştilor români sosiţi în Ungaria în primele trei luni ale acestui an a fost cu 70% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor Institutului Naţional de Statistică din Ungaria. Astfel, în primul tri­mestru al acestui an, în Ungaria au ajuns circa 85.000 de români în­re­gistraţi în unităţile de cazare, faţă de 282.000 de români în primele luni ale anului trecut.

Totodată, în datele de la Statistica din Ungaria mai există o raportare a numărului de români care intră în Ungaria, ceea ce arată de fapt numărul celor care tranzitează ţara vecină pentru a ajunge în vestul Europei. Mulţi români lucrează în străinătate şi mulţi dintre aceştia trec prin Ungaria pentru a ajunge  în Germania, Franţa sau chiar Austria.

În această privinţă, românii sunt pe primul loc la vizi­tele făcute în Ungaria, astfel că anul trecut 7,6 milioane de intrări au fost înregistrate la graniţele Ungariei, conform datelor Institutului Naţional de Statistică din Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO