Companii

Unde ajung să lucreze angajaţii străini din construcţii: Bucureşti, Constanţa şi Ilfov sunt principalele „destinaţii“. În top se află şi judeţele Iaşi, Prahova, Braşov, Timiş şi Cluj, cu peste 200 de angajaţi străini în construcţii fiecare

Unde ajung să lucreze angajaţii străini din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.11.2020, 15:30 378

Bucureşti, Constanţa şi Ilfov sunt principalele „destinaţii“ în care au ajuns să lucreze în construcţii angajaţii străini recrutaţi de la începutul anului de companiile de profil, arată datele furnizate de Inspectoratul General pentru Imigrări. Dacă în Bucureşti sunt peste 3.000 de muncitori străini veniţi în România anul acesta, judeţele Constanţa şi Ilfov atrag peste 700 fiecare.

În top se află şi judeţele Iaşi, Prahova, Braşov, Timiş şi Cluj, cu peste 200 de angajaţi străini în construcţii fiecare. La polul opus, Sibiul are mai puţin de 100.

În total, peste 7.300 de avize de angajare au fost eliberate în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020 pentru cetăţenii străini dornici să lucreze în construcţii în România, arată o analiză ZF. Aproape 3.500 dintre ei sunt mun­citori necalificaţi care au venit în România pentru a ocupa poziţii în de­molarea clădirilor sau pentru spar­gerea şi tăierea materialelor de construcţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO