Companii

Un trader de cereale din vestul ţării: E mai rentabil să vindem direct procesatorilor din Europa decât traderilor din Portul Constanţa

Un trader de cereale din vestul ţării: E mai rentabil...

Autor: Roana Rotaru

27.07.2017, 00:07 2181

Sergiu Gorban, proprietarul companiei Transylvania Invest din Arad, un business de 26,8 mil. euro în 2016 din comerţul cu cereale, afirmă că anul acesta traderii din vestul ţării obţin un preţ mai bun de revânzare al producţiilor de porumb către procesatorii din Europa, faţă de cât obţin de la traderii din Portul Constanţa.

„Fiind localizaţi în vestul ţării, ne uităm cu atenţie la două pieţe la care ne raportăm: Portul Constanţa şi piaţa procesa­to­rilor din Europa, precum Italia, Slovacia, Cehia, Austria. Noi sutem chiar la mijloc şi dacă preţurile merg bine către piaţa din Europa, fugim cu marfa în Europa“, spune Sergiu Gor­ban, proprietarul companiei Transylvania Invest din Arad.

El arată că preţul de vânzare al porumbului către traderii din Portul Constanţa este de 144 de euro pe tonă, iar costul  suplimentar de transport este de 20 de euro. Către Europa porumbul pleacă la 133-134 de euro pe tonă.

România are şanse să ajungă pe locul întâi în UE la pro­duc­ţia de porumb în acest an agricol, potrivit Alinei Creţu, directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO