Companii

Un start-up pe zi. Un francez şi un român au pornit cu 200.000 euro microberăria One Beer Later din Buzău

Francçois-Xavier D’Hollander şi Ionuţ Stoian, fondatorii One Beer Later

Francçois-Xavier D’Hollander şi Ionuţ Stoian, fondatorii One Beer Later

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.10.2019, 19:54 685

Berea One Beer Later se găseşte în HoReCa, dar şi în reţelele de hipermarketuri Kaufland, Auchan şi Carrefour şi în magazine online.

Francçois-Xavier D’Hollander, 44 de ani, un francez care lucrează în industria berii de 20 de ani, şi Ionuţ Stoian, 41 de ani, s-au întâlnit la un concurs de enduro şi s-au hotărât ca dincolo de pasiunea comună pentru motociclism să pună bazele propriului business în industria berii. 

 „I-am povestit lui Ionuţ la concursul de enduro unde ne-am întânit despre dorinţa de a dezvolta un business pe zona berilor craft, şi pentru că a fost foarte entuziasmat, la şase zile după această discuţie compania a fost creată. Şase săptămâni mai apoi, am venit în România cu toată aparatura necesară şi în şase luni fabrica era gata să producă o bere 100% românească, One Beer Later”, a povestit Francçois-Xavier D’Hollander, cofondator al One Beer Later. Pasiunea lui Francçois-Xavier D’Hollander pentru bere a fost moştenită din familie, transmisă din tată în fiu de la străbunicul său, un belgian berar stabilit în Franţa. Franc?ois-Xavier D’Hollander a lucrat la fabrica de malţ Soufflet cu sediul la Buzău, iar visul său a fost să-şi construiască propria berărie artizanală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO