Companii

Un start-up pe zi: Lanţul de cofetării Cuptorul Moldovencei din Iaşi caută spaţiu şi finanţare pentru o fabrică de biscuiţi

Nicoleta Hriţcu: Eu aş fi făcut plăcinte în toate punctele noastre de lucru, dar nu mă lasă legislaţia

Nicoleta Hriţcu: Eu aş fi făcut plăcinte în toate punctele noastre de lucru, dar nu mă lasă legislaţia

Autor: Mihaela Pascari

29.09.2016, 00:05 1903

Nicoleta Hriţcu, o tânără în vârstă de 33 de ani din Republica Moldova, a reuşit să „prindă“ printre primele finanţări acordate de stat pentru companii de tip SRL-D şi a investit aproape 25.000 de euro (dintre care 10.000 de euro primiţi de la stat) pentru lansarea pe piaţa ieşeană a brandului Cuptorul Moldovencei.

Afacerea a fost înfiinţată în urmă cu trei ani, iar în momentul de faţă antreprenoarea deţine un laborator de desfacere şi alte două cofetării. Tânăra nu se opreşte aici şi planifică deschiderea unui nou punct de lucru în Iaşi, dar şi o investiţie în producţia de biscuiţi.

„Anul acesta deschidem încă un laborator cu magazin de desfacere, ţinta pentru anul viitor fiind de a creşte cifra de afaceri cu cel puţin 20%. Avem în plan pentru extindere şi un proiect de deschidere a unei fabrici de biscuiţi“, a spus Nicoleta Hriţcu, fonda­toarea brandului Cuptorul Moldoven­cei, operat de două entităţi (Cuptorul Mol­dovencei şi Retro-Food). Laboratorul cu magazin are o suprafaţă de 140 mp, iar celelalte două magazine au câte 70 mp fiecare. Pentru a achiziţiona spaţiul destinat fabricii, fondatoarea vrea să aplice pentru a obţine fonduri europene, având nevoie de o investiţie de peste 500.000 de euro. „Vrem să vedem mai întâi cum finalizăm anul, cum stăm cu cash flow-ul, cu proiecţiile, pentru că mai avem investiţii de făcut şi anul acesta. Căutăm teren în împrejurimi. Aş vrea să fie o fabrică cu personalitate, dar în acelaşi timp să respectăm standardele europene. Poate vom face chiar şi export“, a spus Nicoleta Hriţcu, care este absolventă a Fa­cultăţii de marketing din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO