Companii

Un start-up pe zi. Alexandru Ştefan, absolvent de inginerie chimică al Politehnicii din Bucureşti, produce prăjituri de 600.000 de lei în oraşul Moreni

Alexandru Ştefan, fondator al cofetăriei Alex: Pot spune că am avut o creştere anuală constantă de 5-10%

Alexandru Ştefan, fondator al cofetăriei Alex: Pot spune că am avut o creştere anuală constantă de 5-10%

Autor: Florentina Niţu

11.07.2019, 18:28 3260

„Anul acesta aşteptăm o creştere a cifrei de afaceri de 15-20%, datorită extinderii gamei de produse şi creşterii cererii pentru evenimente.“

Alexandru Ştefan, absolvent de inginerie chimică al Universităţii Politehnice din Bucureşti, a plămădit o cofetărie în 2013, în Moreni, judeţul Dâmboviţa, din dorinţa de a introduce în meniul res­taurantului familiei produse dulci, ba­zate pe reţete tradiţionale, dar inter­pretate într-o manieră modernă.

„Afacerea am deschis-o cu fonduri proprii şi cu sprijinul fa­miliei. Apetenţa mea pentru cofetăria modernă, dar şi pen­tru cofetăria românească, a prins contur prin produsele rea­lizate în laboratorul din Moreni. Formarea academică în do­me­niul ingineriei chimice în industria alimentară a contribuit la înţelegerea chimiei combinării ingredientelor şi la for­ma­rea mea în do­me­niul antre­pre­­noriatului“, spu­ne Alexan­dru Ştefan, care deţine co­fetăria Alex, parte din compania Moncris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO