Companii

Un start-up clujean în domeniul roboticii merge spre 2 milioane de euro

Un start-up clujean în domeniul roboticii merge spre 2...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.01.2016, 00:07 2199

Cosmin Ioaneş, 32 de ani, pornea, în 2011, la Cluj, un business prin care instalează roboţi industriali şi care a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 800.000 de euro, opt angajaţi şi peste 40 de contracte semnate cu clienţi din ţară şi din străinătate.

„În prezent, avem opt angajaţi, toţi cu normă întreagă, şi preconizăm că în acest an vom face cel puţin încă alte opt angajări. Suntem în căutare de personal deoarece apar din ce în ce mai multe proiecte şi în afara ţării“, spune fondatorul INNO Robotics, care estimează, pentru 2016, o cifră de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro.

Compania clujeană a făcut parte din primul val de afaceri de tip SRL-D (firme ale unor antreprenori debutanţi), program care în luna noiembrie ajunsese la 25.000 de companii create şi peste 50.000 de locuri de muncă noi în economie.

Antreprenorul clujean care a terminat Universitatea Tehnică cu specializare în robotică industrială este unul dintre tinerii români care au intrat în business impulsionaţi de acest program. Anul trecut INNO Robotics trecea de la statutul de SRL-D la cel de SRL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO