Companii

Un sloven preia operatiunile locale ale grupului farma Novartis

Un sloven preia operatiunile locale ale grupului farma Novartis
15.07.2008, 19:29 63

Gigantul elvetian Novartis, care ocupa la sfarsitul primului trimestru al acestui an al doilea loc pe piata farmaceutica locala, potrivit datelor Cegedim, l-a numit pe slovenul Bojan Jagodic la conducerea diviziei locale la inceputul acestei luni.
Jagodic ii succede in functie lui Nicolae Voiculescu, care a renuntat la pozitia de director general al Novartis Romania in luna martie a acestui an. Interimatul a fost asigurat de catre Eva Kodydkova.
Jagodic vine de la Sandoz SRL Romania, unde a lucrat in ultimii doi ani. "Anterior, el a activat in cadrul Lek Pharmaceuticals in Slovenia si Polonia", a declarat pentru ZF Charlotte Raabe, Head Human Resources Austria & CE al Novartis Pharma.
Cu vanzari de 115,1 mil. lei (31,2 mil. euro) in primul trimestru al acestui an si cu o cota de piata de 6,8%, Novartis este al doilea jucator pe piata farmaceutica locala, potrivit datelor companiei de cercetare a pietei Cegedim Romania. Datele Cegedim le includ si pe cele ale Sandoz, compania parte a Novartis care produce medicamente generice. Pe plan local, pe langa divizia de medicamente importate, Novartis detine la Targu-Mures prin intermediul Sandoz doua unitati de productie, una destinata realizarii penicilinei, iar cealalta pentru productia de macrolide (antibiotice de ultima generatie).
Nicolae Voiculescu, unul dintre cei mai longevivi executivi din industria farmaceutica, a anuntat in luna mai ca a pus bazele unei companii de consultanta in healthcare, Link Resource, si ale unui parteneriat cu casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). Voiculescu a condus Novartis Romania in intervalul 2001-2008.
Venirea lui Jagodic in fruntea operatiunilor filialei locale a Novartis, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de medicamente, survine unui lung sir de schimbari in industria farma, care a inclus atat companiile ce detin facilitati de productie, cat si reprezentante ale gigantilor internationali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO