Companii

Un scandal din SUA lasă „în ceaţă“ o fabrică de turbine a chinezilor de la Sinovel

Un scandal din SUA lasă „în ceaţă“ o fabrică de...

Autor: Radu Bostan

17.08.2013, 20:48 546
Construcţia unei linii de producţie a turbinelor eoliene la Bucureşti, anunţată la începutul anului în urma unui parteneriat între Faur SA (FAU) şi Sinovel Wind Systems, unul dintre cei mai mari producători chinezi de turbine, a devenit incertă după ce compania chineză a fost acuzată în SUA de spionaj industrial.
 
Posibilitatea parteneriatului a fost anunţată în luna ianuarie de Camera de Comerţ şi de directorul general al Faur, Mariana Hristea. Aceasta a declarat la vremea respectivă pentru Mediafax că Faur ar putea semna un contract cu chinezii de la Sinovel într-un interval de câteva luni. Dacă acest lucru se întâmpla, compania românească ar fi investit în noi linii de pro­ducţie, mai spunea Hristea. Valoarea in­ves­ti­ţiilor nu a fost însă co­mu­nicată.
 
În cele şapte luni care au trecut de atunci, compania chineză Sinovel a fost acuzată în Statele Unite de spionaj industrial, autorităţile americane susţinând că producătorul chinez a sustras codul-sursă al soluţiei software pentru controlul turbinelor de la un fost furnizor american, potrivit Bloomberg. În plus, Sinovel a anunţat rezultate financiare în scădere şi a luat decizia de a-şi închide patru sucursale străine, inclusiv pe cea din Statele Unite, potrivit presei internaţionale.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO