Companii

Un român va coordona de la Geneva strategia şampoanelor P&G

Un român va coordona de la Geneva strategia şampoanelor P&G

Radu Maftei

Autor: Cristina Roşca

27.09.2012, 00:07 1723

Un român de 37 de ani, Radu Maftei, care are în spate o carieră de circa 15 ani în cadrul P&G, a fost promovat la Geneva în poziţia de associate director în cadrul diviziei de Global Hair Care & Color Strategy a gigantului american Procter & Gamble, cu afaceri de peste 80 mld. dolari anul trecut.

Românul va coordona astfel strategia la nivel mondial a diviziei de produse pentru îngrijirea părului. Anterior, circa trei ani el a deţinut poziţia de CFO pentru regiunea Balcanilor coordonată din sediul de la Bucureşti.

Maftei a revenit în ţară în 2009 pentru a deveni primul român CFO al P&G Balcani după aproximativ patru ani petrecuţi la sediul central al P&G din Cincinnati (SUA), unde a condus în perioada 2005 - 2007 planningul financiar pentru Europa Centrală şi de Est şi Asia.

Pe piaţa locală P&G este cel mai mare jucător de pe piaţa bunurilor de larg consum. Gigantul american deţine pe piaţa locală mai multe companii, precum şi două fabrici la Timişoara şi Urlaţi. P&G Distribuţie, compania care realizează cea mai mare parte a afacerilor companiei americane, a terminat anul trecut cu afaceri de 295,6 mil. euro, în scădere cu aproape 2% comparativ cu anul anterior când depăşise pragul de 300 mil. euro.

Citiţi articolul integral pe www-zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO