Companii

Un român face 125 mil. euro din comerţul cu cereale

Un român face 125 mil. euro din comerţul cu cereale

Brise Group este cel mai mare trader de cereale deţinut de un antreprenor român

Autor: Gabriel Razi

26.06.2012, 00:08 11799

Brise group Srl, o companie din Constanţa deţinută de Cătălin Bucur, iese la iveală cu un rulaj de 125 de milioane de euro anul trecut ca fiind cel mai mare trader de cereale deţinut de un antreprenor român.

Într-o piaţă extrem de discretă, dar şi închisă, unde companiile sunt foarte puţin cunoscute publicului larg, Cătălin Bucur a ajuns să deţină o companie care se luptă cu businessuri precum Cargill sau Alfred Toepfer, care rulează la nivel internaţional zeci sau sute de miliarde de dolari.

Brise Group şi-a făcut intrarea în "liga mare" a traderilor de cereale după ce în urmă cu mai bine de doi ani compania a plătit 2,4 mil. euro pe Bursă pentru a achiziţiona depozitarul Comcereal Olt. Acum traderul a ajuns să de­ţină în sudul ţării silozuri, magazii sau baze de preluare ce pot fi umplute cu până la 250.000 de tone de produse agri­cole, o capacitate similară cu cea con­trolată de multinaţionale.

Companiile din comerţul cu materii prime agricole controlate de români pot fi numărate pe degete, printre acestea numărându-se afaceri precum Cerealcom Timiş (Maria Simcelescu), Comcereal Vrancea (Gelu Scutaru) sau United Grain Grup (Gabriel Bărbălău).

Citiţi materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO