Companii

Un român de 38 de ani a fost numit CFO al companiei farma Merck Sharp and Dohme în Rusia

Un român de 38 de ani a fost numit CFO al companiei...

Autor: Emil Popescu

28.08.2015, 00:02 1554

Octavian Popa (foto), fostul director financiar al companiei farmaceutice Merck Sharp and Dohme (MSD) România, va ocupa aceeaşi funcţie la subsidiara din Rusia a producătorului american, aceasta reprezentând un business de aproape jumătate de miliard de dolari. Modificarea va fi operată la 1 septembrie.

„Rusia este cea mai mare piaţă a MSD din Europa Centrală şi de Est, un business de aproape 500 de milioane de dolari anual. De asemenea, Rusia este una dintre pieţele cu cea mai rapidă evoluţie din lume. În 2014, piaţa farma rusă a crescut cu 12%, în timp ce pentru acest an se previzionează o creştere de 12 - 18%, potrivit IMS Health.

În Rusia, MSD ocupă locul 6 (IMS Health) printre jucătorii de profil, având un număr de peste 800 de angajaţi", arată compania, într-un comunicat. Octavian Popa (38 de ani) lucrează pentru MSD de cinci ani şi are o experienţă de peste 15 ani în domeniul financiar, dobândită în industriile IT şi farma. În paralel cu rolul său la nivel local, Popa a condus un proiect regional de transformare şi eficientizare a businessului MSD.

"Rusia este, probabil, una dintre pieţele cu cele mai multe oportunităţi de dezvoltare a carierei din lume, un business complex, într-o piaţă cu potenţial enorm, dar şi cu dificultăţi pe măsură", a afirmat Popa.

Compania americană Merck Sharp and Dohme, cu activităţi în peste 140 de ţări, a deschis un birou în România în urmă cu 21 de ani, fiind una dintre primele companii farmaceutice multinaţionale cu prezenţă locală. MSD are în România aproape 200 de angajaţi şi un portofoliu format din peste 50 de branduri, în două categorii principale - medicamente de uz uman, respectiv de uz veterinar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO