Companii

Un producător de mezeluri din Alba merge spre 20 mil. euro

Un producător de mezeluri din Alba merge spre 20 mil. euro

Autor: Mirabela Tiron

21.04.2017, 00:07 1246
Producătorul Agra’s din judeţul Alba, ce vinde 100 de sortimente de me­ze­luri (crud uscate, şunci, cârnaţi, altele), ţin­teşte afaceri de 20 mil. euro în acest an, în creştere faţă de nivelul de 17 mil. euro înregistrat anul trecut.

Compania vinde produsele sub bran­­durile „Mezeluri Domneşti“, „Meze­luri Avantaj“ sau „Mezeluri Wardein“.

„Evoluţia consumului este încu­raja­toa­re, am vândut bine în primul tri­mes­tru. (...). Marja de profit la care lucrăm este de 4-5%. Ca şi brand suntem cunos­cuţi în Transilvania mai mult, dar şi în stră­i­nătate, la Roma, Valencia, unde sunt căutate produsele noastre“, a spus Dan Sărmăşan, preşedintele consiliului de administraţie al companiei. El con­tro­lează 50% din acţiunile Agra’s, iar Sanda Stîncel, directorul general, deţine 50%.

Sărmăşan, de profesie jurist, a pus bazele afacerii în 2000, când a achizi­ţio­nat o unitate de producţie de la socie­ta­tea Agra’s Alba. Ulterior, el a demarat construcţia unei fabrici de mezeluri în care a investit 4 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO