Companii

Un nou semnal de alarmă venit de la fermieri: Agroindaf Afumaţi, o fermă de 1.000 vaci şi 1.000 ha cereale: S-au scumpit îngrăşămintele, motorina, energia şi preţul laptelui a crescut numai cu 20 de bani

Un nou semnal de alarmă venit de la fermieri: Agroindaf...

Autor: Florentina Niţu

21.10.2021, 18:20 309

„Dacă dispar nu contează pentru stat. La nivel de politici guvernamentale pare că e mai uşor să importăm, decât să susţinem producătorii români. O să ajungem piaţă de desfacere pentru Europa şi nu numai“.

Claudiu Daviţoiu, proprietarul Agroindaf Afumaţi, o fermă din judeţul Ilfov cu peste 1.000 de vaci de lapte şi 1.000 de hectare cultivate cu cereale, din judeţul Ilfov, spune că preţul de vânzare al laptelui este uşor sub costul de producţie, din cauza scumpirii materiilor prime şi utilităţilor. Astfel, fermierul cu peste 50 de ani de experienţă în domeniu se gândeşte să pună capăt drumului său şi ia în calcul vânzarea fermei sau, în cel mai negru scenariu, închiderea sa.

„S-au scumpit îngrăşămintele, seminţele, sub­stanţele de protecţie a plantelor, moto­ri­na, energia şi preţul laptelui a crescut numai cu 20 de bani. În medie, un litru de lapte îl vin­dem cu 1,4 lei şi suntem forţaţi să îl dăm, pen­tru că este un produs perisabil şi accep­tăm cât ne oferă cumpărătorul, dar este sub costul de producţie“, a spus Claudiu Daviţoiu. În retail, preţul unui litru de lapte a cres­cut cu peste 10% numai într-o lună şi va­ria­ză între 5 şi 7 lei, în funcţie de brand şi magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO