Companii

Un nou jucător a intrat pe piaţa serviciilor medicale. Reţeaua privată de sănătate Auxologico din Italia a cumpărat Cardiorec, o clinică din Ilfov dezvoltată de doi medici

Un nou jucător a intrat pe piaţa serviciilor medicale....

Autor: Georgiana Mihalache

12.05.2021, 13:27 310

​Reţeaua privată Auxologico din Italia a intrat pe piaţa locală a serviciilor medicale prin preluarea clinicii Cardiorec, un business de peste 6 mil. lei, înfiinţat în urmă cu 9 ani în Corbeanca, judeţul Ilfov. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Este prima preluare în afara Italiei pentru Auxologico, reţeaua medicală controlând spitale, clinici şi centre de cercetare în Italia. În total, jucătorul italian are 19 unităţi şi numără peste 2.600 de angajaţi.

„Auxologico colaborează de mai mulţi ani cu diverse universităţi, spitale şi instituţii româneşti. În 2020 am luat o decizie strategică şi un angajament de lungă durată faţă de România, iar primul nostru pas în această direcţie este achiziţia clinicii medicale Cardiorec. Scopul nostru este să extindem gama de servicii medicale puse la dispoziţia pacienţilor români în cadrul clinicii noastre locale şi, în acelaşi timp, să le oferim acces la reţeaua noastră formată din 800 de medici specializaţi", a spus Mario Colombo, director general Auxologico.

Auxologico îşi propune să dezvolte Cardiorec, prima sa facilitate din afara graniţelor Italiei, într-o reţea medicală specializată. Mai mult, Cardiorec va fi inclusă în reţeaua de cercetare şi formare clinică a Auxologico, potrivit unui comunicat de presă.

Cardiorec a fost înfiinţată în 2012 de către medicii Clara şi Bogdan Alexandrescu, fiind nişată în special pe recuperarea post afecţiunile cardiologice, având 50 de paturi pentru pacienţii care au nevoie de astfel de servicii. În ambulatoriu, Cardiorec tratează afecţiuni din arii diverse, de la pediatrie, la neurologie, iar centrul deţine şi aparatură RMN(rezonanţă magnetică nucleară), tomograf, ecograf.

În 2019, cel mai recent an pentru care există date publice, Cardiorec a avut afaceri de 6,2 mil. lei, în creştere cu 10%. Profitul companiei a scăzut însă, până la 0,2 mil. lei, minus 40%. Cardiorec are 16 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO