Companii

Un nou hotel Ibis, la Sibiu are preturi cat la Praga si mai mari ca la Budapesta. Pretul din Bucuresti le bate pe toate

Un nou hotel Ibis, la Sibiu are preturi cat la Praga si mai mari ca la Budapesta. Pretul din Bucuresti le bate pe toate
24.09.2009, 00:00 428

Omul de afaceri Radu Enache, cu afaceri de aproape 30 demilioane de euro din industria hoteliera prin intermediul grupuluiContinental Hotels, a investit peste 9 milioane de euro indeschiderea unui hotel Ibis la Sibiu, al patrulea din Romania dupadoua unitati in Bucuresti si una in Constanta.

Hotelul Ibis Sibiu are 195 de camere, dintre care 11 apartamentesi 4 camere pentru persoanele cu dizabilitati si are un numar de 50de angajati. "Pentru moment nu cred ca vom mai face alte angajari.Alte zece persoane vor fi cooptate pentru centrul de conferinta dincadrul hotelului", a declarat Radu Enache.

Hotelul Ibis Sibiu, cotat la trei stele, a fost deschis in primajumatate a lunii iulie si a avut pana in prezent un grad mediu deocupare de aproximativ 30%, cu varfuri de chiar 64%. Pana lasfarsitul anului oficialii spun ca se asteapta la un nivel deocupare de 52%, iar hotelul sa aduca venituri de 3 milioane de lei(700.000 de euro).

"Odata cu deschiderea Ibis Sibiu si Grand Continental, cotat lacinci stele, ne asteptam sa egalam veniturile de anul trecut inlei. Se va observa o diferenta la veniturile in euro din cauzadevalorizari leului", afirma Enache.

Anul trecut, lantul hotelier cu peste 2.000 de camere controlatde Radu Enache a inregistrat o cifra de afaceri de 26,4 mil. eurosi pierderi de 2,8 mil. euro, potrivit datelor Ministerului deFinante. "Din cauza evolutiei imprevizibile a leului nu estimezprofit in acest an. Dupa primele sase luni s-a putut observa oscadere de 7,5% a afacerilor", a mai spus el.

Pe piata din Sibiu lantul Continental Hotels este prezent si cuun hotel Continental Forum de patru stele. "Am deschis un Ibis laSibiu pentru ca aveam proprietatea (hotelul fiind realizat prinreamenajarea pe parcursul a treisprezece luni a unui fost hotelContinental - n. red.)", mai spune Enache.

Pana in 2012, Enache mai vizeaza deschiderea a sase noi hoteluriIbis la Timisoara, Arad, Cluj, Bucuresti si Iasi. "In 2010 ne vomconcentra pe deschiderea Ibis Timisoara insa, planurile se potmodifica in functie de evolutia crizei. Vedem daca criza se oprestela V si nu se transforma in W. Deocamdata manifestam prudenta."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO