Companii

Un nou hotel din centrul Capitalei iese la vânzare: austriecii vor să vândă Novotel

Hotelul Novotel din Capitală este de vânzare pentru preţul corect. Mediafax Foto

Hotelul Novotel din Capitală este de vânzare pentru preţul corect. Mediafax Foto

Autor: Bogdan Alecu

25.09.2017, 00:07 4099

S Immo vrea să vândă hotelul No­vo­tel de pe Calea Victoriei „dacă primeş­te un preţ bun“, austriecii anunţând in­tenţia la numai câteva luni de când şi gru­pul Strabag a anunţat că vrea să vân­dă Marriott iar isra­e­lienii de la Elbit Ima­ging au sem­nat deja o scrisoare nean­gajată pentru a vinde Radisson Blu.

„Dacă cineva ne-ar oferi pre­ţul co­rect pentru Novotel, l-am vin­de. Dacă ar fi fost primit până acum preţul co­rect, l-am fi vân­dut deja. Dacă nu e pre­ţul corect nu-l vindem deoarece înca­sările de pe urma lui continuă să creas­că. Şi este un indicator şi pentru busi­nes­surile din România. Gradul de ocu­pare creşte, tarifele per cameră cresc şi este un indicator bun penstru business, iar acesta creşte“, a spus Friederich Wachernig, membru al consiliului de admi­nistraţie S Immo AG. Spre exem­plu, din total valoare, ho­te­lurile repre­zintă 10,5% din por­tofo­liul companiei imo­biliare austriece, în timp ce acestea reprezintă numai 4% din venituri, faţă de aproape 39% cât aduce retailul.

Aus­triecii au mai vândut în ultimul an un centru comercial în Bulgaria, cu pes­te 200 mil. euro către NEPI dar şi birourile OMV din Viena.

S Immo a cumpărat hotelul Novo­tel în 2006, la trei luni după ce francezii de la Accor au finalizat construcţia acestuia contra sumei de 30 mil. euro. Uni­tatea are o capacitate de 259 de ca­mere, opt săli de conferinţă, un centru de fitness cu piscină interioară şi maga­zi­ne şi fusese evaluat la 44,7 mil. euro, în vara anului 2008, la un randament de 5,5%. Potrivit datelor din piaţă în cazul unei tranzacţii, preţul hotelului ar fi de circa 50 mil. euro. spre comparaţie, Radisson Blu se vinde cu 177,5 mil. euro, acesta având 700 de camere, în timp ce Marriott, care are 400 de camere ar putea fi vândut cu 100 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO