Companii

Un nou fond de investiţii pariază pe România. Sarmis Capital cumpără pachetul majoritar al COS, furnizor de soluţii de amenajări şi mobilier

Christophe Weller

Christophe Weller

Autor: Cristina Roşca

20.10.2021, 00:07 3586

Sarmis Capital este un fond de investiţii cofondat în 2019 de mai mulţi executivi români, printre care şi Cezar Scarlat, ex Abris Capital.

Fondul de investiţii Sarmis Capital face prima tran­zac­ţie şi cumpără pachetul majoritar la Corporate Office Solu­tions (COS), furnizor de soluţii de amenajări şi mo­bilier. Christophe Weller, fondator şi CEO al COS, ră­mâ­ne în business atât ca acţionar minoritar, cât şi ca manager.

„După 24 de ani de activitate în România, COS avea ne­voie de o schimbare pentru continuarea extinderii în piaţa locală şi pentru a putea accelera creşterea regională“, a spus Weller.

COS, companie specializată în amenajarea de biro­uri, are pe lista de clienţi locali jucători mari precum Micro­soft, Google, Amazon, UiPath, ING, KPMG, Ac­cen­ture şi Nestle. În total, e vorba de peste 2.300 de clienţi şi peste 17.000 de proiecte. Compania a avut afaceri de 22 mil. euro anul trecut, minus 30%.

Sub noua structură de acţionariat, compania îşi va extinde activitatea către clienţi din noi sectoare (sănătate, educaţie, ospitalitate) şi geografii, atât organic, cât şi prin achiziţii strategice.

„Urmărim consolidarea poziţiei de lider de piaţă şi susţinem creşterea companiei la nivel regional“, a spus Cezar Scarlat, managing partner şi cofondator al Sarmis Capital.

Primul fond al Sarmis are în plan să investească 150 mil. euro în companii româneşti sau din regiune, conform datelor de pe site-ul propriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO