Companii

Un manager bulgar vine la conducerea companiei farma Novartis

Un manager bulgar vine la conducerea companiei farma Novartis

Autor: Ioana David

10.10.2011, 17:01 705

Grupul eleveţian Novartis, care pe piaţa locală se află pe locul trei în topul celor mai mari jucători din industria farma, a numit-o pe Elena Mitova, 52 de ani, în poziţia de director general al afacerii din România.

Anterior ea a ocupat poziţia de director marketing & sales al Novartis Regiunea Nordică, din 2009, potrivit datelor oferite de companiei. Înainte de această funcţie, a fost director general al Novartis Bulgaria din 2005 până în 2009. Elena Mitova este de naţionalitate bulgară.

Până la venirea Elenei Mitova, la conducerea divizie locale a companiei elveţiene Novartis s-a aflat slovenul Bojan Jagodic. Potrivit datelor existente pe site-ul de socialiare de business LinkedIn, Jagodic este acum commercial head al Novartis Rusia.

Cei doi expaţi, Bojan Jagodic şi Elena Mitova, i-au urmat în funcţie lui Nicolae Voiculescu, care în prezent a intrat în consultanţă.

Novartis s-a aflat pe locul trei în piaţa locală de medicamente cu afaceri de 682,7 mil. lei (162,5 mil. euro) şi o cotă de piaţă de 7%, în intervalul iulie 2010 - iunie 2011, conform datelor companiei de analiză şi cercetare de piaţă Cegedim România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO