Companii

Un investitor chinez deschide o fabrică în Dâmboviţa. Peste o mie de persoane vor să se angajeze

Un investitor chinez deschide o fabrică în Dâmboviţa. Peste o mie de persoane vor să se angajeze

Autor: Mediafax

06.05.2011, 15:03 4713

Peste o mie de persoane s-au înghesuit, vineri, în comunadâmboviţeană Dărmăneşti la bursa locurilor de muncă organizatăad-hoc după ce un investitor chinez a hotărât să construiască pânăla sfârşitul anului o fabrică de produse electronice în zonă, scrieMediafaxBusiness.

Bursa locurilor de muncă s-a desfăşurat în căminul cultural dinlocalitate, iar la un moment dat oamenii au început să seîmbrâncească, fiind necesară intervenţia jandarmilor.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţeide Muncă (AJOFM) Dâmboviţa, patronul fabricii a cerut sprijinulAgenţiei şi al primăriei din localitate pentru a-l ajuta înrecrutarea angajaţilor, astfel că pentru o zi bursa locurilor demuncă a funcţionat ad-hoc la Dărmăneşti.

Autorităţile locale spun că investiţia va aduce o creştere anivelului de trai al locuitorilor din judeţele Dâmboviţa şiPrahova, comuna fiind situată la limita dintre cele douăjudeţe.

"Este o primă acţiune a acestui investitor. Este o investiţiemare, se vor fabrica electronice, produse finite şi componente. Unnumăr de 141 de persoane vor fi angatate în acest an, celelalte,până la 2.250, pe tot parcursul anului viitor. Acum este orecrutare, urmează să se stabilească de către angajator câţi aucalificarea necesară unor asemenea meserii, iar acţiunile vorcontinua" a declarat directorul AJOFM Dâmboviţa, CătălinNiculae.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de MuncăDâmboviţa şi cei ai investitorului spun că această fabrică vaatrage forţă de muncă din toate localităţile din împrejurimi,numărul total al angajaţilor urmând să fie de 2.250.

Producţia, destinată exportului în proporţie de 90 la sută, vaîncepe anul viitor, la Dărmăneşti urmând să se fabrice televizoare,LCD-uri, calculatoare şi laptopuri. Investiţia se ridică la 180 demilioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO