Companii

Un grup din Turcia investeşte 40 mil. euro într-o fabrică de amidon la Medgidia: Sperăm ca într-un an şi jumătate să fie gata construcţia

Un grup din Turcia investeşte 40 mil. euro într-o...

Autor: Mirabela Tiron

22.04.2019, 00:07 2737

Turcii de la Tosmur Grup, un grup cu activităţi în agricultură, investesc 40 mil. euro în construcţia unei fabrici de amidon în Medgidia, care se va întinde pe zece hectare şi va avea 200 de angajaţi. Investiţia va beneficia de un ajutor de stat de 80 mil. lei.

„S-a aprobat PUZ-ul şi aşteptăm să iasă autorizaţia de construire. Sperăm ca într-un an jumătate să fie gata construcţia, în august să putem începe construcţia fabri­cii.“, a spus pentru ZF Arslan Ozgun, directorul compa­niei Omnia Europe dinn Bucureşti, deţinută de Tosmur Grup (controlat de omul de afaceri turc Fatih Tosmur).

Grupul are activităţi în producţia de amidon, controlează două fabrici de amidon în Adana, Turcia, dar şi alte businessuri în agricultură (livezi, ferme).

Fabrica, ce se va va întinde pe 10 hectare, în apropiere de canalul Dunăre-Marea Neagră, va produce amidon natural, fructoză, glucoză, maltodextrină, tărâţe, germeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO