Companii

Un grup de germani a luat 4.700 ha agricole în ultimii opt ani

Un grup de germani a luat 4.700 ha agricole în ultimii...

Autor: Gabriel Razi

20.03.2015, 00:07 2028
Grupul german Banat Farming, condus de omul de afaceri Marcel Weisehoff, a ajuns să deţină 4.700 de hectare de teren arabil în România la numai opt ani de la intrarea în piaţă. Germanii au în total 6.000 de hectare pe piaţa locală, suprafeţe ce includ terenurile luate în arendă şi pe cele necomasate încă.

Valoarea de piaţă a celor 4.700 de hectare aflate în proprietatea germanilor este acum de peste 25 milioane de euro, potrivit calculelor ZF. „Ne-am uitat la Polonia, Cehia, Ungaria şi am ales Ro­mânia. În alte ţări nu erau terenuri de vânzare sau suprafeţele nu sunt suficiente. În România poţi începe o fermă de unul singur, de la zero“, spune Weisehoff.

Ritmul de dezvoltare a fermelor începute de la zero de investitorul german este un exemplu pentru atractivitatea pe care terenurile agricole româneşti o suscită în faţa investitorilor străini. Banat Farming are două centre de producţie în Caraş-Severin şi în judeţul Timiş. Regiunea de vest a fost alea­să pentru precipitaţiile mai bogate decât în Oltenia sau în Bărăgan. Afa­cerea agricolă le aduce acum germanilor încasări de 3 mil. euro anual, dar în ultimii opt ani ei nu au marcat niciodată profit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO