Companii

Un fost bancher a fost numit de Ursus vicepreşedinte de resurse umane

Un fost bancher a fost numit de Ursus vicepreşedinte de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.08.2015, 00:00 1144

Ursus Breweries, parte a grupului sud-african SABMiller, l-a numit pe Rob Kenney (foto) în funcţia de vicepreşedinte de resurse umane, acesta înlocuindu-l pe Cristian Popescu, care a ocupat această funcţie în ultimii şase ani.  Cristian Popescu, care înainte să lucreze pentru producătorul berii Ursus a activat în companii precum Genpact, InBev sau P&G, este în prezent HR Director în cadrul Pro TV, potrivit datelor de pe site-ul de socializare de business LinkedIn. Rob Kenney, care lucrează în cadrul SABMiller din 2008, are o experienţă de 11 ani în domeniul resurselor umane.  Înainte de a se alătura Ursus Breweries, el a fost director de resurse umane al Pivovary Topvar, subsidiara SABMiller din Slovacia. Din această poziţie, el a coordonat integrarea eficientă a operaţiunilor grupului din Cehia şi Slovacia. 

Anterior carierei în SABMiller, Rob Kenney a deţinut funcţia de HR Business Partner la banca Barclays Bank în Marea Britanie.  Din noua funcţie, Rob Kenney va coordona dezvoltarea strategiei şi a programelor de resurse umane prin managementul performanţei şi al talentelor. Managerul este licenţiat în psihologie al Universităţii din Nottingham. Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere de pe plan local, înregistrând anul trecut o cifră de afaceri de 1,4 mld. lei, peste principalul competitor Heineken.  Anul trecut, compania a avut un număr mediu de 1.490 de angajaţi, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din industria băuturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO