Companii

Un executiv român preia conducerea Starbucks în România şi Bulgaria. Cristian Turculeţ întrerupe seria managerilor polonezi

Lanţul de cafenele are în plan să ajungă la circa  80 de unităţi până în 2023.

Lanţul de cafenele are în plan să ajungă la circa 80 de unităţi până în 2023.

08.07.2020, 08:36 749

♦ Starbucks este liderul pieţei de cafenele cu peste 50 de unităţi şi afaceri de 122 mil. lei în 2018, ultimul an pentru care există date publice.

Polonezii de la Amrest au numit un nou executiv la conducerea businessului Starbucks din România şi Bulgaria, este vorba de românul Cristian Turculeţ. Din datele ZF, el este primul român numit de grup după ce acesta a preluat franciza brandului american de cafenele în 2015, anterior businessul local fiind condus doar de polonezi crescuţi în cadrul Amrest.

De altfel, Cristian Turculeţ îl înlocuieşte pe polonezul Karol Zuradzki venit în România în urmă cu doi ani. Executivul român lucrează pentru companie din februarie 2019, iniţial ca manager de dezvoltare, iar apoi ca director de expansiune pentru Starbucks România şi Bulgaria, având pe mână un buget de peste 5 mil. euro pe an (CAPEX). El şi-a construit cariera în retail însă, lucrând pentru mai multe companii precum Plus Discount (reţea preluată de Lidl), Kaufland sau Carrefour. Apoi a plecat la Mol România, compania activă în retailul cu carburanţi, iar ulterior la Leroy Merlin unde a fost director de expansiune şi membru în boardul reţelei de bricolaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO