Companii

Un dealer auto a alocat 3,4 mil. euro pentru masini blindate

Un dealer auto a alocat 3,4 mil. euro pentru masini blindate

Alexandru Pitigoi, unul dintre actionarii Colina Motors

22.12.2008, 16:44 599

Proprietarii companiei Colina Motors, care detine doua dealershipuri Ford si Mercedes-Benz in Capitala, vor extinde capacitatea de productie a Nera Auto, compania care se ocupa de transformarea vehiculelor utilitare in masini cu destinatie speciala precum masini blindate, in urma unei investitii de 3,4 mil. euro.

"Compania realizeaza masini blindate pentru transport de valori, cea mai mare flota de blindate din tara fiind realizata pe modelul Ford Transit", a spus Alexandru Pitigoi, unul dintre actionarii Colina Motors, care mai detine si functia de director general al companiei.
In conditiile in care cererea de pe piata depaseste momentan capacitatea de productie, compania va finaliza o noua hala de productie. "In prezent suntem in curs de finalizare a investitiei in Popesti-Leordeni, unde facem o hala care va asigura o productie mult mai mare. De asemenea dorim sa ne diversificam portofoliul de produse cu macarale sau masini de descarcerare. Desigur, vizam si segmentul larg precum masini frigorifice sau de transport de persoane", a subliniat Pitigoi.
In noua locatie de productie compania a investit 3,4 mil. euro, in conditiile in care cifra de afaceri a Nera Auto pentru 2008 este estimata la 5,7 mil. euro.
"Nera Auto a realizat in 2007 145 de masini blindate pentru transport de valori, cu transformare completa, 240 de unitati in 2008 si in 2009 estimam ca vom produce 310 de astfel de automobile", a spus Alexandru Pitigoi, care a subliniat ca in 2007 a realizat 150 de ambulante. Actualul centru de productie din Otopeni va fi pastrat in paralel cu cel nou, acesta avand rol de centru secundar de productie si atelier de reparatii.
"Clientii Nera Auto sunt firme specializate de transport de valori si banci. Cel mai mare client este companie G4S Group 4 Securicor. In cazul ambulantelor, clientii sunt directiile judetene de sanatate si clinicile private", a spus Pitigoi care a subliniat ca sunt discutii si pentru comercializarea vehiculelor blindate in strainatate. Pentru 2008 compania estimase initial o cifra de afaceri totala de 55 mil. euro, valoare care include si vanzarile pentru marca Ford si utilitarele Mercedes-Benz, Brabus si divizia de motorsport.
"Probabil cu noile conditii de piata vom atinge numai pragul de 50 mil. euro. Aproape 50% din aceste venituri sunt realizate de departamentul Ford", a spus Pitigoi. Cifra de afaceri a service-ului se ridica la 5 milioane de euro, iar din vanzari auto se ruleaza aproape 40 de milioane de euro.
Obiectivul de vanzari pentru modele Ford in acest an a fost initial de 2.500 de masini, insa pe final de an a fost reestimat la putin peste 2.000 de unitati.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO