Companii

Un bucureştean plăteşte mai mult pentru o cafea decât locuitorii din Roma, Madrid sau Lisabona. La consum, românii sunt codaşi

Un bucureştean plăteşte mai mult pentru o cafea decât...

Autor: Cristina Roşca

11.07.2021, 00:04 3077

Un bucureştean plăteşte în medie 3,02 dolari pentru o cafea, preţul fiind de regulă mai mic decât cel din Occident şi din Europa de Vest. Există însă şi excepţii, şi anume urbele din sudul Bătrânului Continent, în frunte cu Roma (2,47 dolari), Lisa­bona (2,52 de euro) sau Madrid (2,75 de euro), arată o analiză a platformei SavingSpot.

Pentru a realiza World Coffee Index 2021, un studiu care relevă atât preţul mediu, cât şi consumul mediu de cafea din princi­palele oraşe ale Europei, specialiştii platformei au folosit reţeaua TripAdvisor pentru a analiza în fiecare oraş-capitală preţurile la espresso, latte şi cappuccino în cinci cafenele diferite. Apoi a fost realizată o medie.

În regiunea Europei Centrale şi de Est, Bucureştiul are printre cele mai mari preţuri la cafea, alături de Praga (3,13 dolari) şi Bratislava (3,04 do­lari). Din Europa, campioană absolută este Elveţia, cu 5,65 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO