Companii

Un bloc de lux din centrul Capitalei, scos la vânzare cu 5 mil. euro

Un bloc de lux din centrul Capitalei, scos la vânzare cu...

Autor: Andreea Neferu

04.11.2015, 00:04 1237

Un bloc cu locuinţe de lux pe strada Mihai Eminescu din centrul Capitalei, dezvoltat de firma Eurosmart Investment, aflată în insolvenţă, este scos la licitaţie pentru 5 milioane de euro de către administatorul judiciar al companiei, CITR. În urmă cu doar câteva luni, preţul acestuia era de 5,5 milioane de euro.

Proiectul de locuinţe este desenat de biroul arhitectului Dorin Ştefan, incluzând parter plus şapte etaje, precum şi două niveluri de subsol. Blocul are 28 de apartamente având suprafeţe utile totale, inclusiv balcoane şi terase, care variază de la 73 la 376 de metri pătraţi, iar la parter are două spaţii pentru birouri, de aproximativ 370 de metri pătraţi utili. Din totalul de 28 de apartamente, 7 au fost deja valorificate, iar clădirea este finalizată în proporţie de aproximativ 73%.

Pentru această dezvoltare Eurosmart Investment, firmă controlată de Marina-Ioana Popovici (62,6%) şi organizatorul de evenimente Forum Invest (37,4%), a accesat la sfârşitul anului 2007 o finanţare de 10 milioane de euro şi 2,2 milioane de lei de la Alpha Bank, potrivit datelor de la Arhiva de Garanţii Mobiliare.

Marina-Ioana Popovici şi soţul ei Bogdan Popovici au fost condamnaţi în 2012 la câte şapte ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii", în care a fost condamnat şi fostul premier Adrian Năstase.

Revenind la proiectul de locuinţe, pentru realizarea lucrărilor familia Popovici a desemnat constructor compania Total Confort, dar dezvoltarea a fost blocată în 2010-2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO