Companii

Un antreprenor din Cluj cu 40 de magazine şi 64 mil. lei din panificaţie: Nu mă simt bine ca român să văd cât se importă pe domeniul nostru

Un antreprenor din Cluj cu 40 de magazine şi 64 mil. lei...

Autor: Georgiana Mihalache

02.07.2018, 00:07 16249

Antreprenorul Nicolae Chiorean a înfiinţat în 1993 compania Panemar, specializată în producţia de pâine şi produse de pati­se­rie, pe care a dus-o la afaceri de 64 de milioane de lei anul trecut, în creştere cu 18% şi la un număr mediu de 600 de angajaţi.

„Vrem să acoperim piaţa din ţară în aşa fel încât să existe o ofertă autoh­to­nă, care să vină în întâm­pinarea nevoi­lor populaţiei şi să nu mai im­portăm ca acum pe domeniul  pa­ni­ficaţiei. Nu mă simt bine ca român să văd cât se importă pe domeniul nostru. Deocam­dată ne gândim să acoperim cât mai mult piaţa din România“, a spus pen­tru ZF Nicolae Chiorean, proprietarul Panemar.

Capacitatea de producţie a fabricii Panemar este de 25 de tone de pâine pe zi şi 5,5 tone de produse de patiserie.

În prezent funcţionează 40 de magazine sub brandul Panemar, iar 98% din pro­ducţie merg în aceste spaţii, compania trimiţând pro­duse şi în grădiniţe private şi de stat.

România, al cincilea cel mai mare producător de grâu din UE, a importat produse de brutărie şi de patiserie de 296 mil. euro în 2017, în creştere cu 13% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO