Companii

Umbrărescu mai câştigă un contract: modernizarea drumurilor locale din Iaşi şi Neamţ pentru 130 mil. euro

Umbrărescu mai câştigă un contract: modernizarea drumurilor locale din Iaşi şi Neamţ pentru 130 mil. euro

Foto: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto

Autor: Andreea Mioara Neferu

08.09.2011, 13:49 924

Firmele de construcţii Spedition UMB şi Tehnostrade, ambele controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, au câştigat un contract de 540,9 milioane de lei (127,7 milioane de euro) pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene şi de interes local din judeţele Iaşi şi Neamţ. Partea de proiectare a acestor drumuri va fi realizată de firma Iptana.

Topul marilor constructori români s-a schimbat. Urcă Georgică Cornu, scade Nelu Iordache

Lucrările fac parte din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, ce vizează reabilitarea a peste 8.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local.

Constructorul Spedition UMB, controlat de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a consemnat anul trecut un profit net de 43,4 milioane de euro, fiind singura companie deţinută de un antreprenor local care a reuşit să intre în topul celor mai profitabile 20 de companii în 2010.

Având în vedere că cifra de afaceri a companiei s-a situat anul trecut la 161,3 milioane de euro, înseamnă că marja de profit a fost de circa 27%, una dintre mai ridicate din topul celor mai profitabile 20 de firme. Astfel, firma lui Umbrărescu a fost depăşită la acest capitol doar de cimentişti precum Carpatcement (30%) sau Lafarge Ciment (33%) sau de Transgaz (29%).

Dorinel Umbrărescu se numără printre cei mai discreţi oameni de afaceri locali şi deţine şi constructorul Tehnostrade, cu afaceri de 99,7 milioane de euro şi profit de 23 milioane de euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO