Companii

Tymbark investeste 4,5 mil. euro in procesarea fructelor

09.12.2009, 23:14 89

Grupul Maspex, cel mai mare investitor polonez de pe piatalocala planifica investitii de 4,5 mil. euro intr-o unitate deprocesare a fructelor si legumelor in locatia sa de productie de laValenii de Munte (judetul Prahova).

Compania a pregatit un proiect de accesare a fondurilorstructurale, care ar putea acoperi aproape jumatate dininvestitiile planificate pentru 2010.

"Vrem sa deschidem unitatea de procesare a fructelor silegumelor la sfarsitul celui de-al doilea trimestru al anuluiviitor. Aceasta va aproviziona atat fabrica de sucuri din Romania,cat si alte unitati ale grupului din afara tarii", a precizatKrzysztof Grabowski, presedintele Tymbark Maspex Romania.

In acest an producatorul a finalizat un proiect de investitii de30 mil. euro in constructia celei de-a doua fabrici locale desucuri, dezvoltandu-si astfel platforma de productie de la Valeniide Munte. In ultimii ani, subsidiara locala a grupului Maspex amizat pe dezvoltarea exporturilor, care au ajuns in prezent la opondere de peste 15% in cifra de afaceri.

Constructia unei unitati locale de procesare a materiilor primepentru sucurile Tymbark si Tedi va permite companiei sa-si dezvoltesi mai mult exporturile si sa diminueze efectele fluctuatiilorcursului de schimb asupra profitabilitatii. "Daca pana acummajoritatea materiilor prime utilizate pentru productia de sucurila Valenii de Munte au venit din afara tarii, din 2010 vom aveapreponderent materii prime locale".

Producatorul sucurilor Tymbark a raportat pe primele noua lunidin an un avans de 6,2% al vanzarilor. Anul trecut, compania araportat afaceri de 58 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO